Káva na pracovišti?
- Kategorie: Materiál
Pauza na kávu během pracovní doby výrazně zvyšuje bdělost zaměstnanců a také přispívá k utužování soudržnosti na pracovišti. Takový šálek kávy s kolegy může přinést nový pohled na řešený problém, pomůže také uvolnit stres. Najít vhodný kávovar na pracoviště však může být oříšek. Při pořízení kávovaru je nutno zvážit tři základní kritéria. Prvním je bezesporu cena porce, která v sobě zahrnuje cenu základní suroviny pro přípravu nápoje, příslušenství, mléko do kávy, kelímek a cukr. Dalšími kritérii pak jsou nároky na hygienu a obtížnost obsluhy. Starší modely nápojových automatů jsou náročnější na údržbu, kdy je třeba odpadní misku čištit častěji. Do nároků na hygienu se počítá i četnost styku s vnějším prostředí a obsluhou. Čím méně kontaktu káva má, tím vyšší je samozřejmě hygiena celého sytému. Obtížnost obsluhy se posuzuje z hlediska vlastní přípravy uživatelem a udržení automatu v provozu.