Vše pro dům či zahradu

Vaření a dochucovadla

dochucovadlaMilujete vaření a je to vaše vášeň? Pak jistě používáte nejvíc bylinky, koření či jiná podobná dochucovadla. Třeba taková thajská kuchyně stojí celá na dochucovadlech, ve které se často sypou bez rozmyslu a opravdu řádně.

Další variantou dochucovadla jsou hotové směsi – existuje spousta značek, druhů a výběrů, které nabízí právě dochucovací směsi. V těch směsích je spousta druhů koření a záleží na tom, o jaké koření se jedná. Právě dochucovadla mají přesný poměr druhů koření. Takové provensálské koření je poměrně univerzální – můžete jej použít na ryby, zeleninu i maso. Pokud chcete, aby koření krásně provonělo a vsáklo do požadované potraviny, tak jej rozmíchejte v oleji, směsí jídlo natřete a nechejte odležet nejlépe přes noc. Někdy lze koření rozmíchat i třeba v jogurtu, ale to pak už záleží na druhu potraviny, kterou upravujete.

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit